Ontvang wekelijks inspiratie voor bijzondere belevenissen in je mailbox

Roofvogel workshop

Een belevenis van Rob

Wat ga je beleven?

Wil jij ook eens oog in oog staan met een roofvogel? Tijdens deze roofvogel workshop kun je kennismaken met alle facetten van de valkerij. Hoe bouw je contact op met de vogels, hoe verzorg en train je deze roofdieren?

De valkerij is meer dan een sportieve hobby; het is een levensstijl.

– Ontvangst met koffie en vlaai:
– Theorie – geschiedenis, soorten roofvogels, materiaal en techniek
– Lunch (Mediterraan) dieetwensen, laat ons het weten
– Voorstellen roofvogels, loer draaien, valkeniersknoop leggen
– Roofvogel afdragen: deelnemers krijgen roofvogels op de hand
– Roofvogels vliegen: deelnemers gaan met roofvogels vliegen
– Vliegdemonstratie met valk op de loer en/of heel erg grote roofvogel
– Eindigen met een ‘napraat’ borrel

Voor de lunch wordt er de theorie van de valkerij behandeld om je voor te bereiden op het praktijkgedeelte. Een tijdreis waarbij we de materialen en technieken behandeld worden zoals valkeniers dat al eeuwen toepassen. Het oude ambacht wordt van meester op gezel overgedragen.
je krijgt uitleg over roofvogels, gebruik in de valkerij, hoge en lage vlucht. We behandelen tuigage, huisvesting, verzorging, voeding en veiligheid voor mens en dier.

De training, huisvesting en jachtmethode van de valkerij is al eeuwen nagenoeg gelijk. Bellen, schoenen, werpriemen en ander tuigage zoals de valkeniers uit de middeleeuwen al kenden worden ook in onze tijd nog steeds gebruikt.

Na de lunch begin je met de praktijk in de open lucht.

Je komt oog in oog met de roofvogels. Je leert de valkeniersknoop, loer draaien, voorbereidende handelingen. Dan gaan we de vogels afdragen (je krijgt roofvogels en uilen op de hand) en vervolgens ga je zelf vrij vliegen met de roofvogels en uilen.

Praktische informatie

Belevenis video

Delen via Social Media:

Rob

Begin jaren negentig ben ik gestart met de valkerij. Ik kom van oorsprong uit de paardenwereld en ook wildbeheer is mij met de paplepel ingegoten. In 2000 wilde ik van mijn hobby mijn beroep maken. Door een ongeval kort daarna brak ik mijn rug met als gevolg een dwarslaesie. Na een onderbreking van bijna 3 jaar revalidatie en herstel ben ik in 2003 dan toch gestart en al snel groeide het uit tot een valkerijbedrijf met meerdere disciplines. Inmiddels zijn er een elftal ervaren, gediplomeerde, beroepsvalkeniers uit Nederland en België inzetbaar en word ik bijgestaan door slipjacht de Midland Hunt, diverse jachthoornblazers groepen en een actiefotograaf.

Meer belevenissen van Rob

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

Locatie niet gevonden

De locatie van deze belevenis is niet beschikbaar.

Gerelateerde producten

Wil je wekelijks een leuke belevenis in je mailbox?