Ontvang wekelijks inspiratie voor bijzondere belevenissen in je mailbox

Zeilen op skûtsje de Nooit Volmaakt

Een belevenis van Rob Ligtenberg

Wat ga je beleven?

Een geweldige zeiltocht op een (voormalig) zeilend vrachtschip. Je ervaart de enorme rust als de motor uit gaat en de wind in de zeilen de voortstuwing overneemt.

Je verbaast je dat je met zo´n groot schip door smalle kanalen onder zeil kunt manoeuvreren. Zeilen op een skûtsje doe je met elkaar; de handen uit de mouwen dus. Maar, wil je liever gewoon even relaxen en anderen het werk laten doen: ook goed.

Je kunt de zeiltocht combineren met een bezoek aan een van de vele restaurants rondom de Westeinderplassen.

Bijvoorbeeld:

 • Bij een restaurant aan het water stap je met jouw groep bij de Nooit Volmaakt aan boord. Na de zeiltocht van 2 uur gaan jullie bij het restaurant aan tafel om met elkaar te genieten van een heerlijke maaltijd en nog even na te praten.
 • Andersom kan ook: je begint met een gezellige maaltijd bij een restaurant. De Nooit Volmaakt meert rond een uur of half 8 aan en neemt je mee voor een heerlijke avondtocht. Als de zeilen gestreken zijn, is er nog meestal nog wel tijd over om even voor anker te gaan en in de kuip te genieten van de ondergaande zon.
 • Heb je geen zin om bij een restaurant te eten en wil je liever zelf je drank en catering verzorgen? Geen probleem, dat is gewoon mogelijk. De catering kan ook door ons verzorgd worden.

Praktische informatie

 • Het seizoen is van 15 april tot eind oktober.
 • Locatie: Westeinderplassen (Aalsmeer), Noord-Holland.
 • Duur: dagdeel 2 uur, avondtocht 3 uur.
 • Personen: tot en met 12 personen.
 • Bij de avondtocht staat koffie en thee voor je klaar.
 • Het schip is van alle gemakken voorzien: koud en warm stromend water, gasfornuis en oven, toilet et cetera.
 • Trek makkelijke kleding aan. Neem warme kleding en regenkleding (helaas, het kan soms nodig zijn).
 • Zwemvesten zijn aan boord aanwezig

Delen via Social Media:

Rob Ligtenberg

Ik ben Rob en zeilen met platbodems is mijn passie. Ik zeil al vanaf mijn 6e, ben nu 53 en breng dus bijna 50 jaar zeilervaring mee. Eigenaar van het schip – dat al 40 jaar in de familie is – is moeder Annie van 85. Als het even in haar agenda past, vaart ze met de dag- en avondtochten mee. Handig, want ze kent het schip door en door. Voordat ik met de Nooit Volmaakt voer, zeilde ik met de Onderneming, een Zuid-Hollandse tjalk van bijna 18 meter. Een aantal seizoenen heb ik met dat schip gezeild terwijl er nog geen motor in zat. Onder zeil havens invaren, aanleggen bij sluizen en zeilend voor de wal. En daarnaast heb ik veel wedstrijden met het schip gezeild (en gewonnen). Een tijdperk waarin ik echt heb leren omgaan met een zeiltjalk. Uit die periode komt mijn drive om nu tijdens de vaartochten de motor zo weinig mogelijk te gebruiken. En, ik wil laten zien dat je met zo’n groot zeilschip ook door smalle vaarten en kanalen kunt zeilen. Dat kan door situaties ver van te voren goed in te schatten, door op het juiste moment de juiste beslissing te nemen en altijd een plan B te hebben voor het geval er iets onverwachts gebeurt. Maar vooral ook door goed samen te werken met de mensen die met ons meevaren. Ik verzeker je: een avondje zeilen met de Nooit Volmaakt is een bijzondere ervaring.

Meer belevenissen van Rob Ligtenberg

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

Locatie niet gevonden

De locatie van deze belevenis is niet beschikbaar.

Gerelateerde producten

Wil je wekelijks een leuke belevenis in je mailbox?