Ontvang wekelijks inspiratie voor bijzondere belevenissen in je mailbox

Cursus intuïtief beeldhouwen

Een belevenis van Marjolein

Wat ga je beleven?

Aandacht voor jezelf en elkaar

Tijdens deze korte cursus ga je in alle rust aan je eigen beeld van speksteen werken samen met bijvoorbeeld je vrienden, collega’s en/of familie. Met 4-6 deelnemers ga je in een ongedwongen sfeer met elkaar het avontuur aan en genieten van creatief bezig zijn. Niet alleen aandacht voor jezelf, maar ook aandacht voor elkaar, zonder de hele tijd in gesprek te hoeven zijn. Samen beeldhouwen draagt bij aan een gevoel van mildheid en verbondenheid.

Leren door ervaren

Je wordt gestimuleerd te experimenteren en bewust gemaakt van de natuurlijke stroom in het proces. Je start een innerlijke reis, waarbij je bewust het niet-weten ervaart en wordt uitgenodigd de controle los te laten. Laat het speelse, ontdekkende kind in je maar naar boven komen! Het boren van een gat helpt je daarbij; je aandacht voor de buitenkant van de steen verplaatst zich geleidelijk naar de binnenkant. Er ontstaat ruimte voor onverwachte vormen. Met haar heldere vermogens is Marjolein je gids om je tijdens de reis te helpen de subtiele aanwijzingen van de steen te doorgronden

In 3 lessen maak je je eigen beeld van speksteen. De laatste les wordt je beeld op een houten sokkel gezet. De lessen vinden plaats in Mijdrecht. Bij geschikt weer werken we lekker buiten in de tuin en anders in het knusse atelier. Meld je aan met een eigen groep van minimaal 4 en maximaal 6 personen. Data en tijden stellen we in overleg vast.

Praktische informatie

  • Locatie: Mijdrecht, Utrecht.
  • Duur: 3 lessen van 2,5 uur, data en tijd op afspraak.
  • Personen: 4 tot en met 6.
  • Deze belevenis is inclusief speksteen, houten sokkel, koffie/thee en fotoreportage.

Delen via Social Media:

Marjolein

Marjolein (1966) volgde het BBA en internationale MBA-programma aan Nyenrode Business Universiteit, werkte 12 jaar in de ICT en werkte vervolgens enkele jaren in Werving en Selectie. In 2003 begon ze te beeldhouwen met steen en ervoer de krachtige metafoor van het beeldhouwproces voor persoonlijke ontwikkeling en processen binnen organisaties. Liefde en schoonheid: “Elk beeld geeft me inzicht, maakt me bewust en zorgt voor een innerlijk veranderingsproces. Het beeldhouwproces zelf, met aandacht doorlopen, speelt daarbij de hoofdrol. Het uiteindelijke beeld is een liefdevolle herinnering aan het proces. Liefde en schoonheid vormen voor mij steeds weer de basis, wat overigens niet betekent dat het proces niet pijnlijk of verdrietig kan zijn. Liefde staat voor mij voor vertrouwen, het is goed zoals het is, en verbondenheid. Schoonheid staat voor mij voor troost, voor het licht in onszelf.” Op avontuur gaan: “Op avontuur gaan betekent zelf initiatief en verantwoordelijkheid nemen, en vertrouwen op eigen keuzes. Kies je voor zekerheid, dan krijgt creativiteit geen ruimte en blijf je in je huidige denk– en gedragspatroon vastgeklonken zitten. Ga je op avontuur, dan ontstaat er ruimte om dingen te creëren die je nooit van tevoren had kunnen bedenken. Door de volledige aandacht op het proces groeit de verbinding met het uiteindelijk resultaat en dat tezamen geeft een voldaan gevoel.”

Meer belevenissen van Marjolein

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

Mijdrecht, Nederland

Gerelateerde producten

Wil je wekelijks een leuke belevenis in je mailbox?