Ontvang wekelijks inspiratie voor bijzondere belevenissen in je mailbox

Workshop Blauwdruk in 1 dag

Een belevenis van

Wat ga je beleven?

Maak kennis met de bijzondere techniek van het cyanotype printen, de allereerste vorm van fotokopiëren. Een oude techniek waarmee je door voorwerpen, planten en negatieven op lichtgevoelig papier te belichten, karakteristieke cyaan blauwe prints maakt.

Tijdens de workshop oefen je de techniek. Heb jij ook zo’n schoenendoos met oude nostalgische foto’s? Geef ze de ‘’blues” met deze prachtige techniek. Je gaat naar huis met een aantal zelfgemaakte collages in blauwdruk.

Blauwdruk
Met speciale vloeistof wordt papier veranderd in fotopapier en lichtgevoelig gemaakt. Als het licht op het behandelde papier schijnt, ontstaat de kenmerkende cyaan-blauwe kleur. Op de plekken waar je planten, bloemen of andere silhouetten plaatst, blijft het papier wit.

Licht
In de workshop kun je, door het lichtgevoelige papier te belichten, van plantaardig materiaal botanische afbeeldingen maken. Ook is het mogelijk om foto’s af te drukken en collages te maken van foto’s gecombineerd met bladeren, kant, textiel en transparante materialen.

Wat gaan we doen
Jullie gaan afdrukken maken op papier (formaat A4). Na uitleg over de techniek en een demonstratie ga je zelf de techniek ontdekken en toepassen.

Materiaal
Je kunt met behulp van verschillende materialen, die in het atelier aanwezig zijn, afbeeldingen maken. Ook kun je eigen foto’s en eigen meegebracht materiaal gebruiken. Wil je eigen foto’s gebruiken, dan worden deze vooraf omgezet naar negatief .

Toveren
Het voorbereiden van collages en afdrukken vraagt tijd en geduld. Ben je tevreden over de compositie dan kun je gaan belichten. Het is een ontzettend leuke techniek, het heeft iets magisch, het lijkt wel ‘’toveren’’.

Voor wie?
Deze workshop is super leuk om te doen als gezin, met familie en vrienden. Ook met kinderen!

Atelier
De masterclass vindt plaats van 10.30 – 15.30 uur op het atelier van Jacolien met tussentijds een korte lunch. De masterclass kan worden georganiseerd op een dag naar keuze, het tijdstip van aanvang is in overleg en kan aan jullie wensen worden aangepast.

Praktische informatie

Je bent van harte welkom op het atelier van Jacolien in Utrecht en de kosten zijn inclusief materiaal en lunch.

Jacolien werk graag met kleine groepen, minimaal 4 personen en maximaal 6 personen.

Het atelier is op de bovenste verdieping, op 3 hoog (er is geen lift).

Delen via Social Media:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

Locatie niet gevonden

De locatie van deze belevenis is niet beschikbaar.

Gerelateerde producten

Wil je wekelijks een leuke belevenis in je mailbox?