Ontvang wekelijks inspiratie voor bijzondere belevenissen in je mailbox

Paris Bistro kookworkshop

Een belevenis van Maartje

Wat ga je beleven?

Joie de vivre! Kruip tijdens deze kookworkshop in de huid van Julia Child en bereid samen met jouw gezelschap een aantal traditionele Franse familierecepten met moderne twist. De Parijse Bistro staat bekend als een snelle keuken. Maar vergis je niet: het is daardoor niet minder lekker of uitdagend om te koken. Je gaat bijvoorbeeld zelf eieren pocheren, au bain marie een bearnaisesaus maken en suikerkorstdeeg bereiden. De Franse keuken staat bekend om veel boter, eieren en room. We hebben geprobeerd het Paris Bistro menu zo ‘light’ mogelijk te houden. Een glas rode wijn, verse baguette en de geur van knoflook… Graag nemen wij je mee op een culinaire reis naar de stad van de liefde. Paris, bon appétit!

Tijdens de kookworkshop Paris Bistro wordt met de Franse slag het volgende menu bereid:

  • Borrelhapjes: Gougères met Comté (kaassoesjes), tapenade van artisjokhart en geroosterde amandelen met piment d’espelette.
  • Voorgerecht: Salade Lyonnaise met een gepocheerd ei, honingtomaatjes en zelfgemaakte mosterdvinaigrette.
  • Hoofdgerecht: Gegrilde bavette met béarnaise, Pomme Anna met flinterdunne schijfjes Roseval aardappeltjes en haricots verts met knoflook gepoft in Pernod (het vegetarische alternatief voor bavette is crottin uit de oven).
  • Nagerecht: Tarte tatin, een omgekeerde appeltaart met frambozen en crème chantilly met kaneel.
  • Voor bij de koffie: chocoladetruffels met sinaasappel, rozemarijn en fleur de sel.

Praktische informatie

  • Locatie: Amsterdam, Haarlem, Den Haag, Rotterdam of Breukelen.
  • Duur: 4 uur.
  • Personen: vanaf 8.
  • Prijs: € 85,00 per persoon (dit is excl. drankjes en kookschort)
  • Geef vooraf eventuele dieetwensen door.
  • Kookworkshop en 4-gangen diner in één!
  • Zeer geschikt als teambuildingsuitje.

Algemene voorwaarden

Delen via Social Media:

Maartje

Maartje staat het liefste in de keuken en is gastvrouw in hart en nieren. Vanuit deze passie is haar kookschool Keizer Culinair ontstaan. Ze kookte zo vaak voor vrienden dat ze vijftien jaar geleden hier haar werk van heeft gemaakt. Ze begon in haar huiskamer aan de Keizersgracht (ja, vandaar de naam…) en heeft inmiddels zes eigen kookscholen in de Randstad. Keizer Culinair is dus behoorlijk gegroeid, maar het huiselijke en warme karakter zijn gelukkig behouden. Iedereen is welkom om op één van de sfeervolle locaties te komen koken. De ambacht van het koken en pure ingrediënten zijn kenmerkend voor alle kookworkshops.

Meer belevenissen van Maartje

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

Locatie naar keuze

Deze belevenis kan je boeken op een locatie naar keuze.

Gerelateerde producten

Wil je wekelijks een leuke belevenis in je mailbox?