Ontvang wekelijks inspiratie voor bijzondere belevenissen in je mailbox

Slow Food kookworkshop

Een belevenis van Maartje

Wat ga je beleven?

Deze kookworkshop is geïnspireerd op de Piemonte, hèt culinaire hart van Italië. Het is de streek waar slow food is ontstaan als tegenhanger van fast food. De ambacht van het koken en pure ingrediënten staan in deze kookworkshop centraal. Je leert de kunst van het pasta maken, maar gaat ook een aantal streekgerechten bereiden zoals bagna cauda, kalfsribstuk uit de oven en zabaglione. Het keukenblad ligt vol met bloem, het ruikt naar verse rozemarijn en je drinkt een mooi glas wijn aan één van de lange gedekte tafels. Buon appetito!

Tijdens de kookworkshop Puur Piemonte wordt het volgende menu met liefde bereid:

  • Antipasti: Bagna cauda al latte, smeuïge knoflookdip met geroosterde pastinaak, paprika en reuzecroutons. Salsa alla cipolla, een salsa van gekarameliseerde rode ui en rode biet.
  • Primi: Tajarin al salsa ai funghi: tweekleurige tagliatelle met een paddenstoelen-truffelsaus.
  • Secondi: Vitello dal forno con le verdura e polenta: kalfsribstuk uit de oven met gebakken polenta en seizoensgroenten (het vegetarische alternatief is met doperwten en artisjok).
  • Dolci: Frutta di stagione ripieno ai fichi con zabaglione, seizoensfruit gevuld met vijgen geserveerd met zabaglione.
  • Biscotti: Baci di dama, hazelnootkoekjes met donkere chocolade en een topping van gekarameliseerd hazelnootkruim.

Praktische informatie

  • Locatie: Amsterdam, Haarlem, Den Haag, Rotterdam of Breukelen.
  • Duur: 4 uur.
  • Personen: vanaf 8.
  • Prijs: € 85,00 per persoon (dit is excl. drankjes en kookschort)
  • Geef vooraf eventuele dieetwensen door.
  • Kookworkshop en 4-gangen diner in één!
  • Zeer geschikt als teambuildingsuitje.

Algemene voorwaarden

Delen via Social Media:

Maartje

Maartje staat het liefste in de keuken en is gastvrouw in hart en nieren. Vanuit deze passie is haar kookschool Keizer Culinair ontstaan. Ze kookte zo vaak voor vrienden dat ze vijftien jaar geleden hier haar werk van heeft gemaakt. Ze begon in haar huiskamer aan de Keizersgracht (ja, vandaar de naam…) en heeft inmiddels zes eigen kookscholen in de Randstad. Keizer Culinair is dus behoorlijk gegroeid, maar het huiselijke en warme karakter zijn gelukkig behouden. Iedereen is welkom om op één van de sfeervolle locaties te komen koken. De ambacht van het koken en pure ingrediënten zijn kenmerkend voor alle kookworkshops.

Meer belevenissen van Maartje

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

Locatie naar keuze

Deze belevenis kan je boeken op een locatie naar keuze.

Gerelateerde producten

Wil je wekelijks een leuke belevenis in je mailbox?