Ontvang wekelijks inspiratie voor bijzondere belevenissen in je mailbox

Workshop eetbare wilde planten

Een belevenis van

Wat ga je beleven?

Wil je weten waar de oorsprong van je blaadje sla uit de supermarkt ligt? Van welke planten kun je geneeskrachtige thee zetten? Of wondjes effectief behandelen? Hoe herken je de meest algemene plantensoorten, waarvan er zomaar vijf of tien van op een vierkante meter te vinden zijn, allemaal eetbaar en gezond?

Na het volgen van deze workshop hoef je nooit meer salade mee naar een picknick te nemen. Je plukt het gewoon zelf. Word ook een Wildplukker!

Tijdens een workshop wildplukken leer je algemene wilde, eetbare planten herkennen, proeven, ruiken en plukken. Al wandelend door een prachtige omgeving leren we allerlei mooie, gezonde en verrassende eigenschappen van de planten om ons heen. Je leert het landschap zien en lezen als onze voorouders, de jager/verzamelaars.

Je hoeft echt geen planten ‘freak’ te zijn om een hele lekkere en verrassende salade te kunnen verzamelen met gezonde en geneeskrachtige plantensoorten. Of een aanvulling te maken op je boterham met kaas, als je door de weilanden loopt of in het stadspark zit. Zelfs in je eigen tuin kun je na het volgen van deze cursus een paar onkruiden grissen, die je gerechten verrijken of een culinaire touch eraan geven.

Tijdens deze workshop ‘eten uit de natuur’ leer ik je in 3 uur 20 tot 30 planten/struiken/bomen, die je overal kunt vinden en die heel makkelijk te herkennen zijn. Ik geef je tips en laat je een paar heerlijke gerechten zelf klaarmaken als afsluiting van de dag. Koffie, thee en wilde lunch zijn dus inbegrepen.

Praktische informatie

De cursus wordt gegeven in het prachtige landschap van Beek-Ubbergen, op een van de mooiste stuwwallen van Nederland.

Minimaal aantal deelnemers 15 personen.


Start om 9:30. Einde 12:30.

Delen via Social Media:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

Beek-Ubbergen, Nederland

Gerelateerde producten

Wil je wekelijks een leuke belevenis in je mailbox?