Ontvang wekelijks inspiratie voor bijzondere belevenissen in je mailbox

Workshop eetbare wilde planten

Een belevenis van Philip

Wat ga je beleven?

Wil je weten waar de oorsprong van je blaadje sla uit de supermarkt ligt? Van welke planten kun je geneeskrachtige thee zetten? Of wondjes effectief behandelen? Hoe herken je de meest algemene plantensoorten, waarvan er zomaar vijf of tien van op een vierkante meter te vinden zijn, allemaal eetbaar en gezond?

Na het volgen van deze workshop hoef je nooit meer salade mee naar een picknick te nemen. Je plukt het gewoon zelf. Word ook een Wildplukker!

Tijdens een workshop wildplukken leer je algemene wilde, eetbare planten herkennen, proeven, ruiken en plukken. Al wandelend door een prachtige omgeving leren we allerlei mooie, gezonde en verrassende eigenschappen van de planten om ons heen. Je leert het landschap zien en lezen als onze voorouders, de jager/verzamelaars.

Je hoeft echt geen planten ‘freak’ te zijn om een hele lekkere en verrassende salade te kunnen verzamelen met gezonde en geneeskrachtige plantensoorten. Of een aanvulling te maken op je boterham met kaas, als je door de weilanden loopt of in het stadspark zit. Zelfs in je eigen tuin kun je na het volgen van deze cursus een paar onkruiden grissen, die je gerechten verrijken of een culinaire touch eraan geven.

Tijdens deze workshop ‘eten uit de natuur’ leer ik je in 3 uur 20 tot 30 planten/struiken/bomen, die je overal kunt vinden en die heel makkelijk te herkennen zijn. Ik geef je tips en laat je een paar heerlijke gerechten zelf klaarmaken als afsluiting van de dag. Koffie, thee en wilde lunch zijn dus inbegrepen.

Praktische informatie

De cursus wordt gegeven in het prachtige landschap van Beek-Ubbergen, op een van de mooiste stuwwallen van Nederland.

Minimaal aantal deelnemers 15 personen.


Start om 9:30. Einde 12:30.

Delen via Social Media:

Philip

Vanaf jongs af aan was ik buiten hutten aan het bouwen en op latere leeftijd kwam daar het spelenderwijs ‘survivallen’ bij. Mijn passie voor de natuur is op jonge leeftijd aangewakkerd. Het SAS boek van John Wiseman ontdekte ik in de bieb en dat boek heb ik grijs gelezen. Ondertussen leerde ik spelenderwijs de principes van Bushcraft; achter in de tuin bouwde ik een oven van stenen en leem. Fikkie stoken vond ik het meest geweldige wat er was en kikkervisjes in de sloot waren voor mij niet veilig. Een reis die veel indruk bij me heeft achtergelaten was de hike die ik op 17 jarige leeftijd maakte boven de poolcirkel in Zweden. Midden in de wildernis kookten we op houtvuur, zelfs op de toendra zonder bomen lukte het ons om onze maaltijden te bereiden. Het kijken naar je omgeving was van belang. Op die plek wortelde het begrip Bushcraft diep in mij. Mijn grote passie voor de natuur bracht me tot de logische studiekeuze bos- en natuurbeheer. Eigenlijk dus opgeleid tot boswachter. Nog meer beroepsmatige verdieping vond ik in het waterbeheer en daarna ging ik aan de slag bij verschillende overheden. Mijn passie om natuurkennis en bushcraftvaardigheden inspirerend over te brengen aan mensen kreeg in 2011 vorm in mijn eigen bedrijf  ‘in de vrije natuur’. Vraag mij wat ik het liefste doe en mijn antwoord is 'Buiten zijn'. Bushcraft, survival, het verzamelen van eetbare wilde planten en buiten koken, ik doe het wanneer en waar het kan. Je hoeft niet naar Zweden of Schotland om de kunst van de wildernis te leren. Loop het bos in om de hoek en ga aan de gang. Leer een pothanger maken. Maak eens vuur als het zeiknat is. En verdiep je in de planten om je heen. Leuk met kinderen erbij en essentieel, want kinderen hebben de toekomst. Het gaat om het vergaren en toepassen van kennis. Leren door het te doen. In 2011 heb ik bij Rene Nauta’s en Beke Olbers ‘Extra Survival’ de basiscursus bushcraft gedaan. Een geweldige ervaring die ik iedereen kan aanbevelen. Tijdens die cursus besloot ik ook dat ik mijn kennis, ervaring en enthousiasme graag wil delen met wie wil. Na een periode van bezinning heb ik toen mijn eigen bedrijf opgericht.

Meer belevenissen van Philip

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

Beek-Ubbergen, Nederland

Gerelateerde producten

Wil je wekelijks een leuke belevenis in je mailbox?