Ontvang wekelijks inspiratie voor bijzondere belevenissen in je mailbox

Workshop sigaren maken

Een belevenis van Ria Bos

Wat ga je beleven?

Tijdens deze belevenis ga je zelf ambachtelijk sigaren maken, je krijgt uitleg over de verschillende tabakssoorten, hoe rook je een sigaar en natuurlijk ga je zelf sigaren rollen.

In de workshop vertelt Ria met passie over dit oude ambacht dat verloren dreigt te gaan. Met de juiste kwaliteitstabakken leert ze iedereen hoe ze een sigaar op ambachtelijke wijze kunnen maken. Na de uitleg kun je zelf, onder begeleiding van Ria, een sigaar vervaardigen. Haar jarenlange ervaring leert je om een perfecte sigaar te maken. Tijdens de workshop vertelt Ria graag over de zaken rondom de sigaar. Van de geschiedenis tot het vervaardigen van sigaren in andere culturen.

Deze traditie staat vanaf half augustus op de Nationaal Volkscultuur Immaterieel Inventarisatie lijst

Praktische informatie

Iedereen kan deelnemen aan de workshop. Een workshop duurt gemiddeld een 2,5 uur en is beschikbaar voor groepen vanaf  2 personen en kan plaatsvinden op de maandag/dinsdag/woensdag/donderdag/vrijdag van 9 tot 11 en van 14 tot 16 uur.

Bijkomende kosten: reiskosten € 0,20 de km

Delen via Social Media:

Ria Bos

Als enige vrouwelijk sigarenmaker geef ik workshops en demonstraties, ooit begonnen als jong meisje bij Oud Kampen en later het ambacht geleerd op 18 jarige leeftijd bij de Olifant, nu al jaren zelfstandig en doe dit met veel passie. Ook tijdens de workshop zal ik jullie vertellen over dit prachtige oude ambt dat verloren dreigt te gaan. Maar bovenal gaan we lekker aan de slag.

Meer belevenissen van Ria Bos

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

Kampen, Nederland

Gerelateerde producten

Wil je wekelijks een leuke belevenis in je mailbox?