Ontvang wekelijks inspiratie voor bijzondere belevenissen in je mailbox

Workshop worst maken

Een belevenis van Paul

Wat ga je beleven?

Heb je je tijdens het bbqen wel eens afgevraagd wat je nu eigenlijk eet met een worst? Hoe het zit met de feiten en fabels rond de smaak en inhoud van worsten? Tijdens deze belevenis ga je zelf verse worst maken met behulp van Paul van Wild Vleesch. Hij leert je alles over de geschiedenis, bereiding en verpakking van worst. Verder weet je na deze belevenis alles wat een worstenmaker je te bieden heeft op het gebied van worsten. Van kennis en kunde over de Portkert vleesmolen  tot de (biologische) varkensvlees basis voor een authentieke verse worst. Per persoon maak je zo’n 2 kilo verse worst.

Deze workshop vindt plaats in stadslandsbouwbedrijf ‘Uit Je Eigen Stad’. Behalve lekker eten gemaakt in een hout gestookte leert Paul je stapsgewijs alles over worsten maken. Tijdens de belevenis zijn er behalve het diner ook volop worstjes en andere vleeswaren om op te peuzelen zodat je met zowel een vol hoofd als een volle buik weer naar huis gaat. De belevenis wordt afgesloten met het bakken van de gemaakte verse worsten die je vervolgens meteen kan proeven onder het genot van een drankje. De zelfgemaakte verse worsten krijg je na afloop van de workshop mee naar huis.

Praktische informatie

  • Locatie: ‘Uit Je Eigen Stad’, een stadslandbouwproject in Rotterdam of op eigen locatie
  • Duur: 3 uur
  • Exacte locatie en duur in overleg met aanbieder
  • Inclusief (worstige) maaltijd door de chefs bereid in een hout gestookte oven

Algemene voorwaarden

Delen via Social Media:

Paul

"Ik maak géén eenheidsworst, maar bijzondere worsten. Voor de smaken reis ik door wereld, stad en land. Wereldworsten dus!"
Wild Vleesch van Paul is een jong Rotterdams bedrijf. Paul noemt zich worst- en vleesmaker. Hij maakt Rotterdamse worsten, geïnspireerd door de stad waar de wereld samenkomt. Op zoek naar smaken reist hij de hele wereld over om de meest bijzondere smaken te verzamelen. Worst is volgens Paul 'De samenballing van vlees en smaak in één pakketje.' Het idee voor zijn bedrijf kreeg Paul toen hij op televisie zag hoe een Londense marketingman zijn flatje verkocht, een boerderij in Dorset betrok en daar zelfvoorzienend ging leven. En worst ging maken van zijn eigen varkens! Toen Paul dat zag dacht hij: dit kan ik ook. In de jaren die volgden leerde hij alles over worst maken en werd hij een echte worstexpert.

Meer belevenissen van Paul

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

Rotterdam

Gerelateerde producten

Wil je wekelijks een leuke belevenis in je mailbox?