Ontvang wekelijks inspiratie voor bijzondere belevenissen in je mailbox

Bataviawerf Opstapdagen

Een belevenis van Alex

Wat ga je beleven?

Gedurende de zomerperiode kun je de Gouden Eeuw opnieuw beleven door een bijzonder bezoek te brengen aan de Bataviawerf in Lelystad.  Op deze werf ligt de authentieke reconstructie van VOC-schip de Batavia uit 1628. Tijdens je bezoek word je rondgeleid langs de ambachtelijke werkplaatsen, luister je naar de spannendste verhalen over het leven aan boord van een VOC-schip en maak je kennis met zeeheld Michiel de Ruyter.

Na deze indrukwekkende ochtend of middag in de wereld van de houten scheepsbouw stap je aan boord van een bijzonder zeilschip en ervaar je in levende lijven hoe het voelt om schipper te zijn op een groot zeilschip. Op het bijzondere dwarsgetuigde zeilschip Bounty maak je op een luxe en comfortabele manier kennis met een authentieke zeilmethode.

Ook voor kinderen is dit een extra belevenis. Zij krijgen de mogelijkheid om actief mee te helpen en voor de kapiteins in spé is het zelfs mogelijk om het schip te besturen. Uiteraard zijn er speciale zwemvesten en leuke kinderactiviteiten aan boord.

Met dit schip ervaar je op een veilige manier met 9 zeilen (405 m2 zeiloppervlak) en 114 lijnen hoe er vroeger op VOC schepen werd gezeild. In overleg met schipper Alex kies je ervoor om tijdens de 2-uur durende tocht actief mee te zeilen of te genieten van het schip en de mooie natuur.

Praktische informatie

  • Locatie: Bataviahaven, Lelystad.
  • Duur: 2-uur durende zeiltocht + min. 1 uur bezoek aan Bataviawerf.
  • Personen: 1 tot en met 25.
  • Deze belevenis is te boeken van woensdag tot en met zondag (onder voorbehoud). Het zeilschip vaart twee keer per dag af, om 12.00 uur en om 15.00 uur.
  • De Bataviawerf opent dagelijks om 10.00 uur. Bij het boeken kun je zelf aangeven of je de rondleiding voor of na de zeiltocht wilt doen.
  • Tijdens de vaartocht kun je diverse hapjes en drankjes tegen PIN of contante betaling bestellen.
  • De tochten zijn altijd in overleg met de schipper van Zeilschip Bounty in verband met het weer.

Belevenis video

Algemene voorwaarden

Delen via Social Media:

Alex

"Het is mijn passie om mensen plezier te bezorgen door deze belevenis, ik krijg energie van het feit dat mensen het naar hun zin hebben"
Vanaf 2001 voer Alex actief met vele gasten op het luxe zeiljacht My Fair Lady. Sinds 2010 heeft Alex het roer van de My Fair Lady ingewisseld voor het roer van het prachtige zeil- en trouwschip Bounty. Ook vanaf deze positie weet Alex als geen ander de gasten te voorzien van een onvergetelijke zeiltocht! Alex maakt daarbij gebruik van de echte authentieke zeilmethoden. Je beleeft op comfortabele en luxe manier de VOC tijden. Alex is niet te stoppen in zijn enthousiasme voor het zeilvak: “Wat is er mooier dan de VOC tijd te herbeleven, de tijd die ons zoveel welvaart heeft gegeven. Het is mijn passie om mensen plezier te bezorgen door deze belevenis, ik krijg energie van het feit dat mensen het naar hun zin hebben. Die energie zorgt ervoor dat ik oneindig kan werken.”

Meer belevenissen van Alex

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

Bataviahaven, Lelystad, Nederland

Gerelateerde producten

Wil je wekelijks een leuke belevenis in je mailbox?