Ontvang wekelijks inspiratie voor bijzondere belevenissen in je mailbox

Dementertainer

Een belevenis van

Wat ga je beleven?

Getroffen door het isolement waarin zijn schoonmoeder terecht kwam toen zij begon te dementeren ontwikkelde Dennis een ‘samen lachen en samen zingen’ programma. Dit doet hij als clown, zanger, goochelaar, kortom als een allround entertainer. Een vak wat hij al 35 jaar beoefent in het theater en op straat. En nu dus ook op psychogeriatrische afdelingen in verzorgingstehuizen.

Dementerende ouderen verkeren vaak in een groot isolement, ondanks de vele medebewoners en de dagelijkse verzorging. Er is helaas vaak te weinig tijd en aandacht voor de in zichzelf gekeerde ouderen.

Door in groepsverband, maar ook individueel geheugenspelletjes te spelen, samen te zingen en kleine groepsopdrachtjes uit te proberen merkte Dennis dat de ouderen de kans kregen om hun emoties met anderen te delen. Leuke herinneringen komen weer naar boven, er wordt veel gelachen, men is ontroerd en kan vooral even zichzelf zijn.

Het draait allemaal om uitdagen en om herhaling.

Deze belevenis is speciaal bedoeld voor mensen die dementerende ouder(s) hebben en die hem of haar (samen met de andere bewoners) een bijzonder moment willen bezorgen.

Het programma past zich aan de situatie en de ouderen aan. De belevenis is onder andere geschikt om dementerende ouders te ontladen met een lach en samen te zingen om eventuele zorgen of angsten te vergeten.

Praktische informatie

  • Locatie: naar keuze.
  • Duur: 1 uur.
  • Personen: 10 tot 20 personen. De genoemde prijs is geen per persoon prijs maar een prijs voor de hele groep.
  • Buiten regio Amsterdam worden reiskosten gerekend.

Delen via Social Media:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

Locatie naar keuze

Deze belevenis kan je boeken op een locatie naar keuze.

Gerelateerde producten

Wil je wekelijks een leuke belevenis in je mailbox?