Ontvang wekelijks inspiratie voor bijzondere belevenissen in je mailbox

Workshop Bushcraft

Een belevenis van

Wat ga je beleven?

Bij het woord Bushcraft denken wij aan goed kijken in wat voor omgeving je bent en wat je uit de natuur kunt halen om een comfortabel verblijf in het bos te hebben.  Als je de kennis hebt dan kun je met weinig middelen en comfort een aangenaam verblijf in het bos hebben. Leer het bos als een grote winkel te zien. Weet waar alles staat en waar je heen moet voor bepaalde behoeften die je hebt. Alles met respect voor de natuur, waar je altijd te gast bent.

Tijdens deze workshop maak je kennis met de basisbeginselen van bushcraft. Je leert een onderkomen maken van natuurlijke materialen. Daarvoor moet je eerst goed weten waarom, hoe, wanneer en waar je dat het beste kan doen. Ook leer je hoe je met een simpel zeiltje een waterdicht onderkomen bouwt. Daarvoor is basiskennis van een aantal knopen erg nuttig. Je leert hoe je een vuurtje opbouwt en leert werken met firesteel en vuurslag. Na deze workshop heb je meer kennis over hoe je altijd een vuurtje kunt maken, ook als het bos nat is, zonder lucifers!

Je krijgt kennis aangereikt over medicinale planten en eetbare planten. Ook komen verschillende bomen en struiken ruim aan bod. Hoe maak je een heerlijke salade van de planten die je gewoon uit de wei plukt? Van welke bomen kun je goed brandhout halen als je snel een vuur moet maken? En wat zijn goede houtsoorten voor het maken van een vuurboog en hoe herken ik die als ik door het bos loop? En hoe maak je allerlei bruikbare dingen uit de natuur met of zonder hulp van een mes?

Praktische informatie

Leeftijd: vanaf 14 jaar.

Minimaal aantal deelnemers 15 personen.

Delen via Social Media:

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

Nijmegen, Nederland

Gerelateerde producten

Wil je wekelijks een leuke belevenis in je mailbox?