Ontvang wekelijks inspiratie voor bijzondere belevenissen in je mailbox

Buiten koken op houtvuur

Een belevenis van Philip

Wat ga je beleven?

Buiten koken op houtvuur als teamactiviteit!

Tijdens deze workshop buiten koken op houtvuur gaan jullie met het hele team zelf aan de slag om je heerlijke diner te bereiden. Wij nemen eerlijke ingrediënten mee en onze vuurtafels, driepoten, rookovens en meer.
Tijdens outdoor cooking workshops leer je koken met zwaar gietijzer op houtvuur; de Dutch ovens.

In elk jaargetijde komen we op bijna alle plekken in Nederland met een avontuurlijke, robuuste buitenkeuken om samen een mooie dag te creëren.  Tijdens de buitenkook workshops zijn er verschillende mogelijkheden om andere onderdelen in te passen, bijvoorbeeld een combinatie met wildplukken; eetbare wilde planten verzamelen om er vervolgens mee te gaan koken. We kunnen de uitdaging aangaan om vuur te maken met primitieve hulpmiddelen, zoals onze voorouders het elke dag voor elkaar kregen. Lukt jou dat ook nog?

We gaan een aantal mooie gerechten maken in deze grote pannen en na een paar uurtjes spelen met vuur en mooie ingrediënten genieten we rond het houtvuur van een heerlijke maaltijd. Soep, stoofpotten, toetjes, vegetarisch en heerlijk vlees, het kan allemaal. Maar je moet wel zelf aan de slag voor je eten!

Het eten is in ieder geval heerlijk. Vegetarische verfijnde soepen, stoofpotten waar je U tegen zegt, spareribs waarbij het vlees van de botten valt, Marokkaanse tajines met goddelijk lamsvlees, vegetarische smaaksensaties, verassende toetjes, koffie en bovenal gezelligheid.

Praktische informatie

Delen via Social Media:

Philip

Vanaf jongs af aan was ik buiten hutten aan het bouwen en op latere leeftijd kwam daar het spelenderwijs ‘survivallen’ bij. Mijn passie voor de natuur is op jonge leeftijd aangewakkerd. Het SAS boek van John Wiseman ontdekte ik in de bieb en dat boek heb ik grijs gelezen. Ondertussen leerde ik spelenderwijs de principes van Bushcraft; achter in de tuin bouwde ik een oven van stenen en leem. Fikkie stoken vond ik het meest geweldige wat er was en kikkervisjes in de sloot waren voor mij niet veilig. Een reis die veel indruk bij me heeft achtergelaten was de hike die ik op 17 jarige leeftijd maakte boven de poolcirkel in Zweden. Midden in de wildernis kookten we op houtvuur, zelfs op de toendra zonder bomen lukte het ons om onze maaltijden te bereiden. Het kijken naar je omgeving was van belang. Op die plek wortelde het begrip Bushcraft diep in mij. Mijn grote passie voor de natuur bracht me tot de logische studiekeuze bos- en natuurbeheer. Eigenlijk dus opgeleid tot boswachter. Nog meer beroepsmatige verdieping vond ik in het waterbeheer en daarna ging ik aan de slag bij verschillende overheden. Mijn passie om natuurkennis en bushcraftvaardigheden inspirerend over te brengen aan mensen kreeg in 2011 vorm in mijn eigen bedrijf  ‘in de vrije natuur’. Vraag mij wat ik het liefste doe en mijn antwoord is 'Buiten zijn'. Bushcraft, survival, het verzamelen van eetbare wilde planten en buiten koken, ik doe het wanneer en waar het kan. Je hoeft niet naar Zweden of Schotland om de kunst van de wildernis te leren. Loop het bos in om de hoek en ga aan de gang. Leer een pothanger maken. Maak eens vuur als het zeiknat is. En verdiep je in de planten om je heen. Leuk met kinderen erbij en essentieel, want kinderen hebben de toekomst. Het gaat om het vergaren en toepassen van kennis. Leren door het te doen. In 2011 heb ik bij Rene Nauta’s en Beke Olbers ‘Extra Survival’ de basiscursus bushcraft gedaan. Een geweldige ervaring die ik iedereen kan aanbevelen. Tijdens die cursus besloot ik ook dat ik mijn kennis, ervaring en enthousiasme graag wil delen met wie wil. Na een periode van bezinning heb ik toen mijn eigen bedrijf opgericht.

Meer belevenissen van Philip

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een review schrijven.

Locatie niet gevonden

De locatie van deze belevenis is niet beschikbaar.

Gerelateerde producten

Wil je wekelijks een leuke belevenis in je mailbox?