Ontvang wekelijks inspiratie voor bijzondere belevenissen in je mailbox

Feng Shui met Nina Elshof

Afgelopen dinsdag ben ik in Zutphen op bezoek geweest bij Nina Elshof. In de ontspannende omgeving van haar pand kwam ik helemaal tot rust. Met een kop warme thee in de hand zijn we in gesprek geraakt over haar passie, Feng Shui. Wist je trouwens dat je dat officieel uitspreekt als “Fung Shoe-ee”?

Over Nina

Nina is al ruim twintig jaar verweven in de kunst van Feng Shui. Het is echter leuk om te weten dat ze lang daarvoor al grote interesse had in binnenhuis architectuur en de invloed daarvan op de mens. Na een opleiding tot binnenhuisadviseur had Nina het gevoel dat er meer was dan hetgeen ze op de opleiding geleerd had. Hiervoor ging ze zelf op zoek naar andere methodes om haar kennis over binnenhuis architectuur en inrichting te verbreden.

Na een masterclass van een Amerikaanse Feng Shui meester vielen al haar puzzelstukjes over binnenhuisarchitectuur en gevoel in elkaar tot het fenomeen Feng Shui. Sindsdien heeft Nina zichzelf hierin ondergedompeld en is ze zeer actief in Nederland om meer bekendheid te werven voor Feng Shui. Dit doet ze door het schrijven van boeken en columns, het geven van lezingen en trainingen en door het aanbieden van de Feng Shui academy.

Feng Shui

Als leek weet ik niet wat Feng Shui inhoudt en hoe het precies werkt. Nina legde mij de basisprincipes in jip-en-janneketaal uit. Je kan Feng Shui zien als een levensmanier, maar ook als een methode om je gevoel van welbevinden te verbeteren. Ondanks dat het hele begrip Feng Shui spiritueel en zweverig over komt valt het ook op rationele manier uit te leggen. Neem het voorbeeld van studeren in een onopgeruimde kamer of aan een rommelig bureau. Uit onderzoek is gebleken dat je hier enorm geprikkeld door wordt en daardoor niet goed kan studeren. Er is teveel chaos om je heen en daardoor ook in je hoofd. Bij Feng Shui draait het in het beginsel om datzelfde principe. Rust in je hoofd creëren, waardoor je uiteindelijk in staat bent om beter te presteren. Die rust kan je behalen door aanpassingen aan je omgeving aan te brengen.

De workshop

Bij de belevenis die Nina aanbiedt krijg je een introductie in Feng Shui. Na deze workshop heb je een andere kijk op woonproblemen zoals slecht kunnen concentreren in bepaalde kamers. Maar nog belangrijker, je gaat er concreet mee aan de slag. Gewapend met een liniaal, potlood, een plattegrond en foto’s van je woning ga je kijken wat je kan aanpassen om je woonproblemen op te lossen. Klik hier voor de aanbieding.

Wil je wekelijks een leuke belevenis in je mailbox?