Ontvang wekelijks inspiratie voor bijzondere belevenissen in je mailbox

Intuïtief beeldhouwen bij Wow2do

Onlangs ben ik op bezoek gegaan bij Marjolein. Zij geeft workshops in intuïtief beeldhouwen en kan je aura lezen. Duidelijk een fantastische Wow2doaanbieder! Ik was benieuwd naar wat Marjolein me zou vertellen, want intuïtief beeldhouwen, daar had ik nog nooit van gehoord!

Marjolein heeft aan de Nyenrode Business Universiteit gestudeerd waar ze een BBA en een internationaal MBA-programma volgde. Ze heeft een tijd in Amerika gewerkt bij Microsoft en daarna bij Exact in Nederland.

In 2003 begon Marjolein met beeldhouwen. Ze vertelde dat ze dit steeds leuker begon te vinden, met name omdat ze ontdekte dat beeldhouwen een krachtige metafoor is  voor persoonlijke ontwikkeling en processen binnen organisaties. Hier wilde ze haar werk van maken! Dit was het begin van haar bedrijf waarmee ze beeldhouwcursussen verzorgt. Marjolein geeft echter geen standaard beeldhouwworkshops!

Beeldhouwen in de tuin

Marjolein vertelde me vol passie over haar unieke beeldhouwcursussen. Ze gaat te werk volgens ‘Theory U’ van de bekende management goeroe Otto Scharmer. Hij beschreef het creatieve proces dat tot diepgaande verandering en vernieuwing leidt, en geeft aan welke capaciteiten nodig zijn om dat proces te laten slagen. Middels het beeldhouwproces kunnen mensen de verschillende fases van de U ervaren, en worden ze uitgenodigd deze capaciteiten, die ieder mens van nature bezit, in te zetten. Door het proces met hoofd, hart en handen te ervaren worden mensen bewust gemaakt van hun creativiteit en gestimuleerd die creativiteit ook in hun dagelijks leven en werk in te zetten.

Je begint de beleving met een stuk speksteen, een houten sokkel en gereedschap om te beeldhouwen. Daarbij maak je het beeld op je eigen gevoel. Marjolein begeleidt je tijdens het creëren van je sculptuur en mede daardoor neem je aan het eind van de cursus een verbluffend resultaat mee naar huis.

Ik verbaasde me er echt over wat voor mooie dingen mensen maken die meestal nog nooit hebben gebeeldhouwd. Marjolein maakt zelf prachtige beeldjes maar daarnaast heeft ze ook nog het talent om mensen zo te begeleiden dat ze tot een eindresultaat komen waar ze met recht trots op mogen zijn.

Ik was onder de indruk van de enorme passie waarmee ik Marjolein hoorde praten over haar uit de hand gelopen hobby die ze heeft weten om te zetten in haar werk. Dit is een Wow2do belevenis met hart en ziel!

We spraken ook één van haar cursisten: Anja van Haren: “Vorig jaar had ik zin om iets creatiefs te gaan doen en kwam ik door een advertentie terecht bij Marjolein. Wat was dát een goede zet ! Met een clubje van slechts 4 personen gingen we aan de slag met speksteen. Genoeg aandacht dus voor iedereen. Niet alleen om te leren beeldhouwen, maar ook op persoonlijk vlak.

Marjolein zorgt voor een fijne sfeer en weet je uitstekend te stimuleren om in alle rust iets moois te maken. Een manier van werken, die absoluut niet traditioneel is. De naam zegt het al, intuïtief. De resultaten waren van iedereen verbluffend. Nu ben ik verslingerd aan het beeldhouwen en aan Marjolein! Een echte aanrader om eens een workshop te volgen.

Kijk hier om zelf bij Marjolein langs te gaan.

Wil je wekelijks een leuke belevenis in je mailbox?