Ontvang wekelijks inspiratie voor bijzondere belevenissen in je mailbox

Pieter Bas werd DJ in opleiding

Pieter Bas Boertje, mede-oprichter Wow2do

IMG_2968

Een paar jaar geleden kreeg ik van mijn collega’s een DJ Master Class bij DJ Miss Smile. Mijn grote droom was om ooit een keer te draaien op een groot feest. Mijn collega’s konden me niet blijer maken.

Ik kende Jolanda (want dat is de echte naam van Miss Smile) al via mijn werk. Ze trad vaak op tijdens de events die wij organiseerden. Wat me daar altijd opviel was haar enorme enthousiasme. Nooit chagrijnig, altijd vrolijk en super flexibel. En, misschien wel het belangrijkste, het dak ging er iedere keer weer af bij DJ Miss Smile.

En zo ging ik met mijn ‘cadeaucheque’ naar Gorinchem, want daar zit de DJ School van Jolanda. Ik ben een paar keer bij haar geweest en was onder de indruk van haar grote bevlogenheid voor het DJ vak. Je krijgt haar volledige aandacht tijdens de workshop, terwijl ik weet dat ze een drukke agenda heeft. Uiteindelijk is mijn echte droom (draaien op een groot feest) nog niet uitgekomen. Wel heb ik mijn collega’s verrast tijdens een kerstdiner. Ik had ze niet verteld dat ik hun cadeau al verzilverd had. Tijdens het dessert gingen de gordijnen open en stond ik met een Tiësto T-shirt aan om een half uurtje feest te maken.

Een paar jaar later…

Dat smaakte natuurlijk naar meer, maar de afgelopen tijd kwam het er gewoon niet van. Vorige week maakte ik weer een afspraak met Jolanda. Omdat ik haar graag in het zonnetje wil zetten voor Wow2do. Ik wil haar aanbevelen aan al die mensen die, net als ik, een keertje achter de draaitafel willen staan. Ik ontmoette haar weer in de DJ School, samen met haar collega DJ No Sugar. Wat daar direct opvalt is de professionele apparatuur die overal staat. Alles is strak georganiseerd.

En Jolanda, die houdt niet op met praten over het DJ vak. Op haar twaalfde wist ze het al: ik word DJ. In die tijd waren er nog geen vrouwelijke DJ’s, maar ze trok zich er niets van aan. Nu reist ze de hele wereld rond: van het Zomercarnaval in Rotterdam tot gigantische feesten voor tienduizenden mensen in Rio en van privéfeestjes voor Bill Gates en Prins Albert tot clubs in Dubai en Ibiza. De laatste plek gaat ze het liefst naar toe, ieder jaar een aantal weken. Als ze thuis is in Gorinchem dan maakt haar moeder gezonde maaltijden voor haar, voor de broodnodige energie.

Autodidact

Zelf is Jolanda begonnen als autodidact. Ze draaide overal waar ze maar kon optreden en haalde intussen haar HEAO opleiding. Er was toen nog niemand van wie je het DJ vak kon leren. En zoals veel mensen, die bevlogen van hun vak zijn, kwam ze dik tien jaar geleden op het idee om een DJ School te starten. Omdat ze het geweldig vindt om anderen het vak te leren. Binnen korte tijd kan je de DJ-basistechnieken leren. Ze heeft allerlei klanten: van de jongste 11-jarige vrouwelijke DJ Angel tot een 70-jarige muziekliefhebber. Maar, hoewel Jolanda daar liever niet over praat, ze leerde het vak ook aan de hele groten der aarde. En momenteel heeft ze bekende soapsterren of bijvoorbeeld de zoon van een bekende voetballer als klant. Ze produceert ook eigen dancemuziek, voor zichzelf of in opdracht van andere DJ’s. Of bijvoorbeeld voor bedrijven die hun eigen dancehit willen hebben.

Ik ging die middag vol energie naar huis. Wat is het toch gaaf om mensen tegen te komen die helemaal vol van hun vak zijn! Voor wie er geen grens tussen werk en hobby zit. Ik ging met nog meer naar huis….: een complete DJ set! Want ik kan er over blijven praten, maar nog veel leuker is natuurlijk gewoon doen. Binnenkort ga ik dus weer op herhalingscursus. En kan je me, met headset op, in mijn kelder vinden. Benieuwd of mijn vrouw blij is met mijn hobby…

Ibiza DJ Experience

Speciaal voor Wow2do geeft DJ Miss Smile speciale tailor made DJ Workshops. Daarbij kan je denken aan DJ Workshops geheel in de favoriete muziekstijl van degene die je zo’n workshop cadeau wilt doen (dat mag natuurlijk ook aan jezelf zijn ☺ of met meerdere mensen). Denk aan oude soul, seventies muziek uit het verleden óf deep house van nu. Maar je kunt ook denken aan een Ibiza Experience, geheel in het wit, met de gave muziek van het feesteiland. En omringd door Ibiza beelden op de vele videoschermen in de DJ School. DJ Miss Smile heeft meerdere DJ’s in dienst om de workshops te geven. Vrouwelijke, mannelijke en in allerlei muziekstijlen.

IMG_2970

Wil je wekelijks een leuke belevenis in je mailbox?